YOP: Toen en Nu

Een hand houd een playstation controller vast.

Source:

Pexels 21067

YOP was één van de eerste online gaming clans op de PlayStation 2. In september 2002 waren het Yosniper en Yobartje die samen het spel 'Socom: U.S. Navy Seals' speelden op de PlayStation 2. Zij wilden graag een clan oprichten, wat geschiedde. Niet veel later kwam ook Yobounzz bij dit selecte gezelschap. Yobounzz was degene die de naam voor de clan bedacht heeft, YOP. De afkorting YOP kwam te staan voor [Y]our [O]nline [P]unishment.

Na veel gezellige uren online werd kennis gemaakt met de K2 clan. Beide groepen mensen konden het goed met elkaar vinden en er werd besloten om als 1 clan door te gaan onder de naam YOP. Door de manier van spelen, maar toch ook vooral door de gezelligheid online, was YOP een graag geziene gast in de online wereld. Er bleven nieuwe leden bijkomen, waaronder familie, vrienden, collega's, de NIP clan en de H%T clan. 
Vele online game avonden volgden, sommige tot in de late uurtjes. De gamereeks van 'Socom: U.S. Navy Seals' was veruit de meest gespeelde online game binnen YOP.

Na de PlayStation 3 release stapte YOP naadloos over op het nieuwe paradepaardje van Sony. In korte tijd hadden bijna alle leden een PlayStation 3 aangeschaft en ging het online geweld gewoon door op deze spelconsole, een ware stap vooruit op gebied van de spelervaring.
Tijdens en na de release van de PlayStation 4 kwam ook hier een grote groep Yoppers in het bezit van deze ultieme next-gen spelconsole! Het samen gamen en slap ouwehoeren ging dus ook nu weer verder...!

Zoals eerder aangehaald draait het bij YOP voornamelijk om de gezelligheid online. Met dat in het achterhoofd worden er regelmatig meetings georganiseerd. De eerste meeting vond plaats in Arnhem waar een groepje leden zich heeft vermaakt met een potje lasergamen wat later afgesloten werd met een kleine alcoholische versnapering in de stad. De tweede meeting was in Utrecht waar na een potje paintball werd afgesloten met een hapje en een drankje in de stad. Na deze meetings werd het wat serieuzer aangepakt met het afhuren van een kroeg waar een 24-uurs LAN party werd gehouden. Weer een meeting verder werd er een zaal afgehuurd om te gamen wat ondersteund werd met een heerlijke barbecue. In 2007 werd voor het eerst een heel weekend vol geplanned met gezelligheid, gamen, paintballen en een barbecue, wat heel erg goed beviel. Sindsdien organiseert YOP minimaal 1 maal per jaar een volledig weekend gezelligheid voor alle leden. Hiernaast worden er tijdens het jaar ook nog mini-meetings georganiseerd. Dit is vaak een avond gamen met een hapje en een drankje en om natuurlijk weer even bij te kunnen kletsen zonder gebruik te hoeven maken van een headset.

We hopen je online tegen te komen, je herkent ons aan de [YOP] clantag .

Game On!