Battlefield 1 Review

Ingediend door admin op 02/11/2016 - 22:00
Een gevecht tussen een brandende vuurhaard

Source:

BF1: Burning Zeppelin

De Intro zet de sfeer goed neer

Op het moment dat je de game opstart mag je moffen afknallen. Voordat je begint wordt echter wel duidelijk gemaakt dat je het niet overleeft. Doodgaan is onderdeel van de intro, het laat je toch even nadenken over het concept 'respawnen'. De intro voelde wel een beetje gescript, want zoals iedere gamer zou beamen, ging ik uiterst m'n best doen om het toch te overleven. Maar dood ging ik en op deze manier ervaar je de ellende en overmacht van de vreselijke Eerste Wereldoorlog...

Tijdens het spelen van de intro wordt in de achtergrond de multiplayer gedownload. Daarna kan je dan kiezen om te beginnen met Single- of Multiplayer.

Single Player campagne, kort maar krachtig

De campagne was een grote tutorial voor de multiplayer, tenminste zo voelde het. Dat maakt deze singleplayer niet minder, deze campagne heeft heel wat momenten in m'n geheugen gegrift. Het gevecht boven Londen met twee mega zeppelins was toch wel een hoogtepunt!

De singleplayer bestaat uit de intro en 5 hoofdstukken, welke over de 'hele' wereld uit strekken, allemaal conflicten uit WO1. Daarmee word het 'wereld' gedeelte uit 'wereld oorlog' wel duidelijk. Er zijn veel games met het 'thema' de Tweede Wereld Oorlog, maar ik zelf heb nooit een WO1 game gespeeld. Battlefield 1 is daarmee een mooie aanwinst.

War Stories overzicht van de game Battlefield 1

Source:

Battlefield 1: War stories overzicht screenshot Yowonky

 

Multiplayer memorabele momenten

Grafisch ziet Battlefield 1 er ook deze keer weer schitterend uit, van de woestijn levels in het Midden-Oosten tot aan de Monte Grappa in Italië. De levels ademen sfeer uit en bieden genoeg diversiteit. Ook dit keer kan er veel kapot, van gebouwen tot de wegen waar je op rijd. Je ziet het level gewoon veranderen tijdens je speelsessie. Dankzij zandstormen en mist, ervaar je een gevecht elke keer weer anders.

De game creeërt af en toe van die onvergetelijke momenten, dat je een vuurgranaat in het zolderraampje mikt en vervolgens een hele squad laat afbranden. Of een goed geplaatst schot vanuit de tank waardoor je een groepje lijken ziet wegvliegen. Dit maakt deze game echt vermakelijk!

De bajonet en sprinten, heerlijk als je een vijand aan je bajonet kan rijgen! Het gebeurd me ook vaak dat ik al rennend wordt neer gemaaid. Door het zware ademen horen ze me al van een afstand al aankomen, mijn conditie is helaas niet meer zoals die was... :)

Zara de soldaat in het laatste hoofdstuk van Battlefield 1

Source:

BF1: Het laatste gedeelte van de SP lijkt wel een level uit Metal Gear Solid en deze dame 'Zara' is dan de nieuwe 'Snake'.

Behemoth, een gruwelijke 'game changer'

Battlefield 1 multiplayer bevat nu 6 gamemodes waarvan operations een nieuw concept is. Dit is een soort rush waarbij je 2 vlaggen moet pakken om een sector op te schuiven. Heb je uiteindelijk alle sectoren gepakt dan heb je gewonnen. Een leuk alternatief voor het vertrouwde rush. Daarnaast heb je 'warpigeons' wat overeenkomt met capture the flag.

Wat wel nieuw is in Battlefield 1 zijn de 'behemoths'. Krachtige oorlogsapparaten waarmee je het tij kan keren. Dit zijn bijvoorbeeld een 'Armoured train' of een dikke zeppelin welke behoorlijk veel schade kunnen incasseren voordat ze kapot gaan. Wil je een behemoth verslaan dan is teamwork de enige manier om deze te op te blazen.

Zeppelin in Battlefield 1

Source:

Battlefield 1: De zeppelin gaat neer, maar ondertussen even genieten van het uitzicht over Londen. - Yowonky

Matchmaking met een team faalt

Grote kans dat wanneer je online met je party klaar zit om het gevecht te betreden, je niet allemaal in dezelfde squad terecht komt. Dit kan ik toch niet waarderen, aangezien je met een party van 4 tot 6 man toch graag met elkaar speelt.

Teamwork is soms ver te zoeken.

Van je team moet je het hebben en met 'vreemde' squad members die niet als groep manoeuvreren wordt het spel minder leuk. De charme van Battlefield is het spelen in een team en beetje tactiek toepassen. Spellen zoals een 'Destiny' of 'Call of Duty' vind ik een snelle shooter, waar teamplay veel minder belangrijk is. Als men dan in Battlefield niet als team samenwerkt is het speelplezier wat minder. :)

De multiplayer valt en staat met teamwork. Veel spelers begrijpen niet dat sniperen bij rush niet erg bijdraagt als je de aanvallende partij bent of dat je mensen kunt 'reviven' als je medic bent. Het samenwerken zijn wel belangrijke elementen van de multiplayer en ik heb al meerdere malen meegemaakt dat veel spelers voor de 'kills' gaan en de 'objectives' links laten liggen.

Voertuigklassen

Wanneer je een tank of vliegtuig betreedt krijg je een speciale class, je kan dus niet je standaard 'assault' pakken en daarmee een voertuig kapen om even snel je doelwit te bereiken. Dit is wel een betere toevoeging aangezien je in BF4 overal van de zwervende jeepjes zag. In BF1 moet je dus wel committed zijn aan het voertuig waarin je spawned.

I am sorry

Source:

Battlefield 1: I'm Sorry

 

Lekker knallen op Battlefield

De gameplay is weer gewoon oud en vertrouwd Battlefield. Echter zul je merken dat het schieten niet zo makkelijk is als in BF4. Dit komt door de vele single-shot wapens en de terugslag bij de automatische wapens. Je zult merken dat je moet wennen aan de besturing en je niet zomaar kunt gaan sprayen tijdens een gevecht.
Het kan voorkomen dat je je besturing meerdere malen aan past in de eerste speeluren.

De game speelt prima, gewoon kopen! :P