Blackout: Out of the Blue

Submitted by yowonky on 03/12/2018 - 20:58

Opeens was daar een Battle Royale met de heerlijke gameplay van Call of Duty! Blackout is spannend, winnen is niet altijd even makkelijk maar wanneer die 'Victory Royale' in beeld komt is just awesome! YOPPERS hebben al veel plezier beleeft aan deze game modus. De spanning, teamwork en de gehele map zorgen voor weer veel avonden plezierig gamen. Je kan met vieren, duos of solo spelen. Met drie andere YOPPERS een dropzone kiezen en vervolgens de duik maken met je wingsuit. Snel als een stofzuiger wapens op pakken en meteen de boel verkennen, zijn we de enige hier? Zo niet, meteen actie en dat andere team een lesje leren. Alhoewel die vijand soms net voor jou een shotgun oppakt en je neer knalt. Een beetje geluk hebben en als eerste een Mozu of Strife vinden, vervolgens gaan voor de jacht luisterend naar ‘voetstappen’. Na een ‘touchdown’ snel een kill maken, dat is vet!

Het kan zijn dat er al snel een YOPPER down is, maar je blijft doorgaan, misschien halen we de top-5 wel, toch weer 50 puntjes in de pocket. Het is gewoon leuk om als toeschouwer je teammaten te zien spelen. Het even ‘af’ zijn en wachten is niet erg, als je maar wel stil bent! :) Het levelen in blackout gaat om prestaties, zorgen dat je de top 5, 10 of 15 haalt. Waar je bij standaard multiplayer gewoon ‘spawned’ en snel weer de actie tegemoet sprint om een paar kills te maken werkt niet in Blackout. Het gaat om keuzes. Maak ik de kill of verraad ik de positie van m’n team?

Communicatie in de game blijft grappig, soms is het hectisch… ‘Hier een vijand bij mij!’ of ‘Daar links!’. Zonder context is dit chaotisch en zegt het niet veel. Coordinaten roepen, ik zie er twee op 214; over? Alhoewel dit ook alleen maar werkt als je niet al te ver uit elkaar loopt, anders zijn de coordinaten niet hetzelfde.

De blauwe cirkel krimpt, het slagveld wordt kleiner, er ontstaan hectische gevechten en de spanning stijgt! Wordt het een win? Toch nog 50 punten? Of helemaal niets? We zijn als YOP toch wel echt weer opnieuw fan geworden van Call of Duty. De normale multiplayer blijft hectisch maar blackout is toch wel de nieuwe YOP modus.

Blackout staat garant voor fun, bijvoorbeeld met een aantal ATV’s rondscheuren en lekker roadkills maken. Dat is gewoon lekker en fun!

Call of Duty en battle royale Blackout is weer een leuk potje gamen, het maakt geen kloot uit dat er geen single player is. We hebben als YOP nu al meer vermaakt (qua uren) met Blackout dan met alle ‘singleplayer’ content van alle Call of Duty’s bij elkaar!

We will see (maybe own you, just maybe. LOL) you on Fracking Towers, Train Station, Lighthouse, Hangar, Asylum of wat dan ook! Game on!