Genshin Impact is een knaller!

Ingediend door yowonky op 07/10/2020 - 18:30

Wat een verslavende game is dat Genshin Impact! Deze nieuwe free-to-play (F2P) game heeft een bepaalde aantrekkingskracht.

De muziek is geweldig, rondrennen en exploren van de wereld is gigantisch en je wordt constant ‘afgeleid’ met kistjes, loot, event, collectables. Daarnaast is het vechten leuk! Even een combo maken met electro en pyro damage en bam! Dikke damage!

Meeste F2P games hebben een soort pay-to-win mechanisme maar ik heb dit absoluut nog niet gemerkt of nodig gehad in Genshin Impact. In het spel verdien je veel Primogems door bijvoorbeeld kistjes te openen, quest te completen en achievements te halen. Primogems zijn de currency waarmee je heros kan unlocken via een lootbox/gacha systeem. Na elke 10 lootboxen, zogenaamde ‘wishes’, heb je gegarandeerd een high level wapen of karakter. Inmiddels heb ik zonder geld te investeren al 12 karakters unlocked.

Op dit moment zijn er twee gebieden in de game die je meer dan voldoende bezig houden. Deze zijn Mondstadt en Liyue, elke van deze gebieden zijn gekoppeld aan goden. Zo is Mondstadt gekoppeld aan de god van Anemo(wind) en Liyue aan de god van Geo(aarde). Er zijn in het universum van Genshin Impact 7 goden. Elke god is gerelateerd aan een bepaalde kracht of element. Er komen dus nog 5 werelden met hun kracht en god, we wachten af. Intussen vermaak ik me nog prima met alle quests, domains, outdoor bosses. Elk speelbaar karakter heeft dus 1 van deze krachten.

Het coop gedeelte van de game is onder Adventure Rank 25 (AR) niet echt uitdagend, ik zelf ben net pas AR30. Ik hoop dat op hogere ranks de coop uitdagender wordt ander ben ik snel uitgekeken.

De game is over het algemeen erg vermakelijk en dat voor noppes! Als je van RPG’s houd en Japanse anime stijl is deze game sowieso een must-try. Zo niet, dan toch gewoon even proberen :)

Website van Genshin Impact